fbpx

Let op! Wij verzenden iedere woensdag & vrijdag.
bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
gratis verzending bij besteding vanaf 175,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beter slapen door een kussen? Zeker wel!

Kun je beter slapen met behulp van een kussen? Absoluut. Kom je lastig in slaap, slaap je onrustig of te kort? De positie van je wervelkolom heeft invloed op jouw nachtrust. Het lichaamskussen biedt de oplossing! Overdag wordt er veel druk uitgeoefend op je wervelkolom. Het is daarom heel belangrijk dat je wervelkolom ’s nachts kan ontspannen en herstellen. Daardoor slaap je ‘s nachts beter en voel je je overdag fysiek goed.

De wervelkolom, een lichaamskussen en goed slapen

Beter slapen door de positie van je wervelkolom te verbeteren met een goed kussen. Het kan zo simpel zijn! Wanneer je rechtop staat, heeft de wervelkolom een S-vorm in zijaanzicht, en een rechte lijn in achteraanzicht. Dit is precies de vorm die je tijdens je slaap wilt nastreven, want alleen dan kan je lichaam (spieren en tussenwervelschijven) maximaal ontspannen. Als je wervelkolom tijdens je slaap niet zijn natuurlijke vorm behoudt, ondervindt je lichaam namelijk te veel druk. Die druk zorgt ervoor dat de hersenen prikkels ontvangen om van houding te veranderen.

Druk op de wervelkolom houdt je wakker

Als de wervelkolom tijdens je slaap niet zijn natuurlijke vorm behoudt, ondervindt het lichaam te veel druk. Die druk zorgt ervoor dat de hersenen prikkels ontvangen om van houding te veranderen. Hoe meer prikkels, hoe meer je gaat draaien en woelen, waardoor je niet tot kwalitatieve slaap komt.

De invloed van prikkels op je slaapkwaliteit

Je zult begrijpen: hoe meer prikkels, des te meer je gaat draaien en woelen*, waardoor je regelmatig uit je diepe slaap wordt gehaald. Dit gefragmenteerde slapen (plus een grote kans dat je moeilijk terug in slaap valt) zorgt voor een kwalitatief minder goede nachtrust. Het aantal uren dat je hebt geslapen maakt dan niet meer uit; je zult niet uitgerust wakker worden en dat heeft een directe, negatieve uitwerking op je productiviteit, energie en humeur.

Beter slapen met een lichaamskussen

Het lichaamskussen zorgt er voor dat je schouders, rug, heupen en knieën optimaal ondersteund worden en dat je wervelkolom zijn natuurlijk vorm behoudt.

Hierdoor kun je beter ontspannen en dieper doorslapen, en wordt je ‘s morgens uitgerust wakker.

Deze 3 dingen heb je nodig om beter te slapen

Om goed te slapen is een natuurlijke en ontspannen positie van je wervelkolom dus essentieel. En om dat te bereiken is ‘drukverlagend slapen’ de sleutel.

  1. Wat je daarvoor nodig hebt is allereerst een goed matras, die de druk op het lichaam verlaagt en tegelijkertijd de druk over het slaapoppervlak verdeelt. De beste slaaphouding is op je (linker)zij, waarbij je heupen en schouders enigszins kunnen wegzakken in het matras.
  2. Een goed hoofdkussen is een belangrijke tweede factor, om je nek, schouders en ook je rug te ondersteunen.
  3. Een kwalitatief goed lichaamskussen is de kers op de taart wat betreft lekker slapen. Het lichaamskussen zorgt ervoor dat je schouders, rug, heupen en knieën optimaal ondersteund worden en dat je wervelkolom zijn natuurlijke vorm behoudt. Je lichaam zal zich ontspannen waardoor je rustig in slaap valt en je hersenen automatisch minder prikkels krijgen. Je zult dieper slapen en ’s morgens uitgerust wakker worden.

 

* Af en toe draaien in je slaap is – zolang het je diepe slaap niet verstoort – functioneel; het zorgt ervoor dat de vloeistof van je tussenwervelschijven goed wordt verdeeld, wat belangrijk is voor herstel tijdens de nacht.

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!