fbpx

Wij verzenden iedere woe & vrij.
Bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
Gratis verzending bij besteding vanaf 125,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bilaterale muziek voor stressvermindering en beter slapen

Stress is een constante metgezel in ons moderne leven, en een goede nachtrust lijkt soms een luxe te worden. Gelukkig biedt bilaterale muziek, ook bekend als binaurale beats, een mogelijkheid om zowel stress te verminderen als de kwaliteit van onze slaap te verbeteren.

Hoe werkt bilaterale muziek?

Bilaterale muziek gebruikt twee verschillende frequenties die gelijktijdig aan elk oor worden afgespeeld, waardoor de hersenen een derde, interne toon genereren. Deze bijzondere geluiden hebben het vermogen om de hersengolven te beïnvloeden en een bepaalde staat van bewustzijn te creëren.

Stressvermindering met deze bijzondere muziek

Studies tonen aan dat bilaterale muziek kan helpen bij het verminderen van stress. Door specifieke frequenties te gebruiken die gekoppeld zijn aan ontspanning, kan deze muziek de hersenen stimuleren om patronen van activiteit aan te nemen die gerelateerd zijn aan een verlaagd stressniveau. Dit resulteert in een gevoel van kalmte en rust, waardoor stress vermindert.

Beter slapen door bilaterale muziek

Verbeterde slaap

Dezelfde principes die stress verminderen, kunnen ook de slaapkwaliteit verbeteren. Naast slapen met een lichaamskussen kan het  luisteren naar bilaterale muziek de nachtrust verbeteren. Veel mensen ervaren een verhoogde kwaliteit van slaap en voelen zich ‘s ochtends meer uitgerust na het luisteren naar deze muziek.

Zo gebruik je bilaterale muziek

Om deze bijzondere muzieksoort effectief te gebruiken, is het belangrijk om een comfortabele omgeving te creëren, bijvoorbeeld door een rustige plek op te zoeken en een comfortabele koptelefoon te gebruiken. Het regelmatig luisteren naar deze muziek, vooral voor het slapengaan, kan een positieve invloed hebben op zowel stressniveaus als slaapkwaliteit.

Bilaterale muziek biedt een natuurlijke en toegankelijke manier om stress te verminderen en slaap te verbeteren door de hersengolven te beïnvloeden. Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, is het de moeite waard om deze methode uit te proberen. 

Neem een comfortabele, liggende houding aan met jouw kussen van Go For The Moon. Zet dan je koptelefoon op en luister naar de afspeellijst hierboven.

Intro tekst

Titel

Tekst

Sarah H
Sarah H
Ik had nog nooit een suncatcher gezien, dus dit was extra bijzonder.
Lees verder
Ik kreeg de Regenboogkristal cadeau van een vriendin in een moeilijke periode. Ik had nog nooit een suncatcher gezien, dus dit was extra bijzonder. De kleuren en het licht die de kristal creëert als de zon er doorheen schijnt, zijn echt geweldig. Het maakt me echt even vrolijk. Nu heb ik er zelf een aantal gekocht om cadeau te geven aan anderen. Perfect voor iedere gelegenheid en wanneer je iemand positiviteit en licht gunt! 🙂

Titel

Tekst

Titel

Tekst

Tekst

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!