fbpx

Wij verzenden iedere woe & vrij.
Bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
Gratis verzending bij besteding vanaf 125,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze 7 kruiden helpen je lekker(der) slapen

Wist je dat aromatherapie met kruiden een natuurlijke en effectieve manier is om je te helpen ontspannen, en zo beter te slapen? In dit artikel lees je welk effect (bepaalde) kruiden hebben op je lichaam en geest, en daarmee op je slaap. We duiken in het bijzonder in onze favoriete kruidencombi: lavendel, rozemarijn, alsem, venkel, salie en tijm. Met deze combinatie hebben we namelijk een heerlijk nieuw product gemaakt, wat je gaat helpen om beter te slapen!

Aromatherapie met kruiden om beter te slapen? Echt wel!

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde gebaseerd op het gebruik van etherische oliën van kruiden, bloemen en andere plantdelen. Deze behandelmethode stamt uit de oude beschavingen van Egypte, Griekenland en Rome. Al in die tijd werden kruiden gebruikt om zowel het lichaam als de geest te genezen. Door de geur van de kruiden in te ademen werden verschillende gezondheidsproblemen behandeld: van hoofdpijn en spijsverteringsproblemen tot stress en angst.

Tegenwoordig wordt aromatherapie nog steeds gebruikt om een breed scala aan gezondheidsproblemen te behandelen. Dit kun je op uiteenlopende manieren doen. Sommige mensen hebben een diffuser met etherische oliën, anderen vinden balsems en zalfjes fijner. Je kunt thee trekken van kruiden, of er een lekker kussentje van maken. Kruidentherapie wordt ook veel gebruikt in wellnesscentra, omdat ze een ontspannende en kalmerende werking hebben op het lichaam en de geest.

Deze zeven kruiden helpen je lekkerder te slapen

 

De vijf kruiden die we hierna behandelen, herken je vast. Ze worden namelijk vaak gebruikt: sommigen hebben een hele herkenbare geur, andere ken je (en gebruik je misschien zelfs wel) uit de keuken. Samen dragen ze bij aan een ontspannen lichaam en geest, waardoor ze een positief effect hebben op je nachtrust.

 1. Lavendel
  Lavendel is het bekendste kruid voor het bevorderen van de slaap. Het heeft een onmiskenbare, rustgevende geur die bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Uit onderzoek is gebleken dat lavendelolie de slaapkwaliteit kan verbeteren, doordat het bijdraagt aan het verminderen van gevoelens van angst. Ook helpt lavendel om je geest te ontspannen en je spieren te kalmeren, waardoor het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Als klap op de vuurpijl slaap je hierdoor ook nog eens langer door.
 2. Rozemarijn
  Rozemarijn wordt vaak gebruikt in de keuken, maar het heeft ook slaapbevorderende eigenschappen. Het bevat stoffen die ondersteunen bij lichamelijke en geestelijke vermoeidheid. Rozemarijn helpt daarnaast ook om je bloedsomloop te verbeteren en je ademhaling te vergemakkelijken. Lekker slapen in 3, 2, 1!
 3. Alsem
  Alsem staat bekend om zijn bittere smaak. Het wordt vaak gebruikt in de productie van alcoholische dranken, zoals absint. Daar gaat je lichtje óók van uit… maar het kan gezonder. In de aromatherapie wordt alsem gebruikt vanwege zijn kalmerende effecten op de geest en het spijsverteringsstelsel. Dat komt doordat alsem het werkzame stofje thujon bevat, wat bekend staat om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Dit draagt weer bij aan het verminderen van angst en stress, waardoor je – je raadt het niet – uiteindelijk makkelijker, lekkerder en langer slaapt. Daarnaast bevordert alsem fijne dromen en helpt het negatieve energie los te laten.
 4. Venkel
  Venkel heeft een zoete, kruidige geur en smaak en wordt vaak gebruikt in de keuken. In de aromatherapie staat venkel bekend om z’n positieve effect op de spijsvertering, en om z’n kracht om de geest te kalmeren. Venkel bevat stoffen als anethol, fenchon en estragol, die troost geven en nachtmerries voorkomen.
 5. Tijm
  Een ster in de keuken vanwege zijn sterke, kruidige smaak, maar óók een kruid waar je lekkerder van gaat slapen. Tijm bevat namelijk de stof carvacrol, dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen. Net als z’n amigo alsem draagt tijm hierdoor bij aan het verminderen van angst en stress.
 6. Munt
  Munt is heerlijk in je thee, maar wist je dat (de geur van) munt ook helpt om je spieren te ontspannen? Munt verlicht daarnaast symptomen van een verstopte neus en andere ademhalingsproblemen die een goede nachtrust kunnen verstoren. Alsof dat nog niet genoeg is, zorgt munt ook voor heldere gedachten en ontspannen dromen.
 7. Salie
  Salie wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn unieke smaak en aroma. In de kruidentherapie wordt het gebruikt vanwege zijn kalmerende effecten op de geest en het lichaam. Salie bevat stoffen die helpen bij het verlagen van stress, waardoor het je helpt om dieper te slapen.

Verbeter je slaap door het gebruik van kruiden!

Aromatherapie en het gebruik van kruiden voor je nachtrust is een simpele en doeltreffende manier om je slaapkwaliteit te verbeteren. Door de positieve effecten van de bovenstaande kruiden op gevoelens van angst en stress, helpen ze je te ontspannen. Hierdoor slaap je sneller en makkelijker in, slaap je langer door en word je uitgerust wakker. Heerlijk!

slapen met kruidenkussen

Aromatherapie, maar dan makkelijk

Nu kun je natuurlijk zelf een combinatie maken van de bovenstaande kruiden, in de hoop dat je daar beter van gaat slapen. Dit kan best lastig zijn, omdat de dosering nauw luistert. Daarom hebben we het makkelijk gemaakt voor je. Met het nieuwe kruidenkussentje, a.k.a. The Dream Pillow van Go For The Moon, heb je alle kruiden die je nodig hebt om lekkerder te slapen, meteen in de juiste samenstelling bij – en in! – de hand. Gemaakt van hoogwaardige materialen en gevuld met magische kruiden is het echt een waardevolle toevoeging aan je slaaproutine.

De Dream Pillow is beschikbaar in verschillende kleuren, volledig milieuvriendelijk én maatschappelijk verantwoord geproduceerd.

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!