fbpx

Let op! Wij verzenden iedere woensdag & vrijdag.
bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
gratis verzending bij besteding vanaf 175,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geboortestenen per maand

Geboortestenen zijn edelstenen die vanuit traditie worden gekoppeld aan de maand waarin iemand geboren is. Elk van deze stenen heeft een eigen betekenis en symboliseert eigenschappen die worden geassocieerd met de persoon die in die maand geboren is.

In dit artikel vind je de geboortestenen per maand en hun betekenis.

Geboortestenen en hun betekenis per maand

Januari – Granaat

De granaat staat symbool voor liefde, toewijding en vertrouwen. Het is een steen die moed geeft en energie geeft om door te zetten. Het zou ook bescherming bieden tegen negatieve energieën.

Februari – Amethist

De amethist is een steen die bekend staat om zijn kalmerende werking. Het zou helpen om spanning en stress te verminderen en de geest te ontspannen. Het wordt ook geassocieerd met spiritualiteit en intuïtie.

Maart – Aquamarijn

De aquamarijn is een steen die geassocieerd wordt met de zee en het water. Het symboliseert rust, helderheid en zuiverheid. Het zou ook helpen om communicatie te verbeteren en emoties te stabiliseren.

smaragd edelsteen

April – Diamant 

De diamant staat bekend als de “koning van de edelstenen” vanwege zijn hardheid en schittering. Het symboliseert liefde, schoonheid en eeuwigheid. Het zou ook bescherming bieden tegen negatieve energieën.

Een goedkoper alternatief voor de diamant is de witte topaas. Topaas komt  in verschillende kleuren voor, maar de witte variant lijkt het meest op een diamant. Witte topaas wordt geassocieerd met helderheid, zuiverheid en geluk, en staat symbool voor vriendschap en loyaliteit.

Mei – Smaragd

De smaragd is een steen die geassocieerd wordt met wijsheid, kennis en groei. Het zou ook bescherming bieden tegen ziekte en negatieve energieën. Het wordt ook wel de “steen van de succesvolle liefde” genoemd vanwege zijn associatie met liefde en harmonie.

Juni – Parel of Maansteen

De parel en maansteen zijn beide geboortestenen voor de maand juni. Ze staan symbool voor zuiverheid, reinheid en spirituele transformatie. Het zou ook bescherming bieden tijdens reizen en avonturen.

Geboortestenen
Gratis pdf-download onderaan de pagina!

Juli – Robijn

De robijn is een steen die geassocieerd wordt met passie, moed en vitaliteit. Het zou helpen om energie te verhogen en creativiteit te stimuleren. Het wordt ook geassocieerd met liefde en romantiek.

Augustus – Peridot

De peridot is een steen die geassocieerd wordt met kracht, bescherming en vernieuwing. Het zou ook helpen om de geest te kalmeren en positiviteit te bevorderen. Het wordt ook wel de “steen van de zon” genoemd vanwege zijn heldere groene kleur.

September – Saffier

De saffier is een steen die geassocieerd wordt met wijsheid, waarheid en loyaliteit. Het zou ook helpen om rust te brengen en de geest te kalmeren. Het wordt ook geassocieerd met bescherming en voorspoed.

Oktober – Opaal of Toermalijn

De opaal en toermalijn zijn beide geboortestenen voor de maand oktober. Ze staan symbool voor creativiteit, passie en inspiratie. Het zou ook helpen om emoties te stabiliseren en de geest te kalmeren.

November – Topaas en Citrien

Topaas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, geel, oranje, roze en bruin. Het staat bekend om zijn vermogen om emoties te kalmeren en spanningen te verlichten. Topaas zou ook een positieve invloed hebben op creativiteit, zelfexpressie en communicatie. Citrien, daarentegen, heeft een gele of oranje kleur. Het wordt geassocieerd met geluk, welvaart en succes. Over citrien wordt ook gezegd dat het zelfvertrouwen, motivatie en helderheid bevordert.

December – Turquoise, Zirkoon en Tanzaniet

Turquoise, Zirkoon en Tanzaniet zijn de geboortestenen voor december. Turquoise is een populaire edelsteen die bekend staat om zijn heldere blauwe kleur. Het staat symbool voor bescherming, genezing en geluk. Zirkoon heeft verschillende kleuren, waaronder bruin, geel, groen en blauw. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen rust en kalmte te brengen en zou ook kunnen helpen bij het loslaten van negatieve emoties. Tanzaniet is een relatief zeldzame edelsteen met een blauwe tot paarse kleur. Het wordt geassocieerd met spiritualiteit en bewustzijn en zou ook kunnen helpen bij het overwinnen van angst en stress.

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!