fbpx

Wij verzenden iedere woe & vrij.
Bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
Gratis verzending bij besteding vanaf 125,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Internationale Dag van de Slaap: dit is het Nieuwe Slapen

De Internationale Dag van de Slaap valt ieder jaar op de vrijdag voordat de lente begint. De dag is opgericht om wereldwijd aandacht te geven aan het belang van slaap en de impact ervan op onze gezondheid. Een belangrijk initiatief, want slecht slapen is een niet te onderschatten oorzaak van veel mentale en fysieke problemen. Rond World Sleep Day besteedt Go For The Moon extra aandacht aan het ‘Nieuwe Slapen’. Want in een veranderende wereld wordt goede nachtrust steeds moeilijker. Het vraagt daarom om een aanpak die past bij deze tijd en maatschappij. In dit artikel delen we onze drie pijlers die ervoor zorgen dat jij weer als een roosje slaapt.

De Internationale Dag van de Slaap werd in 2008 geïnitieerd door een coalitie van professionele slaapverenigingen over de hele wereld. Het genootschap bestond uit leden uit landen als Brazilië, Israël, Italië en Japan. Inmiddels is de Wereld Slaapdag uitgegroeid tot een van de meest gevierde evenementen in gezondheidskringen over de hele wereld. Logisch, want goede slaap is de fundering van je gezondheid.

Voordelen van goede nachtrust op je gezondheid

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde op je gezondheid en welzijn. Als je toch wist wat het je oplevert, zou je per direct stappen ondernemen. Misschien raak je wel overtuigd. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen die een herstellende nachtrust je kunnen geven!

 1. Goede hersenfunctie

  Een goede nachtrust helpt je overdag alert en productief te zijn, maar er is meer! Als je goed slaapt, worden je hersenen als het ware schoongespoeld; cellen voeren hun afvalstoffen af. Ook zorgt een goede nachtrust dat je je emoties van de dag kunt verwerken en is het goed voor je korte- en langetermijngeheugen (bron: Hersenstichting). Een verbeterde slaap heeft bovendien een positieve uitwerking op het verminderen van stress en andere psychische klachten.

 1. Verbeterde lichamelijke gezondheid

  Slecht slapen wordt in direct verband gebracht met diverse hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht (bron: M. Lancel). Maar om dit onderzoeksresultaat gelijk te nuanceren: zulke aandoeningen ontstaan niet door af en toe een slechte nacht. Pas wanneer je chronische slaapproblemen ervaart, is het tijd voor actie. Of liever eerder natuurlijk. Verderop in het artikel meer over wat je kunt doen om chronische slaapproblemen te voorkomen.

  Terug naar de voordelen op je fysieke gestel. Wist je dat goed slapen aan de basis van een sterk immuunsysteem ligt? Je bent dus beter bestand tegen onder andere virussen, als je goed slaapt. Bovendien herstelt een nachtje rustig doorslapen jouw energie, spieren en cellen. Wie gezond oud wil worden, doet er dus goed aan om te investeren in zijn slaap.

 1. Herstel van het zenuwstelsel en hormoonhuishouding
  Slapen heeft als grote voordeel dat je hormoonbalans en zenuwstelsel herstellen. Beide sturen een tal van lichamelijke en psychische processen aan. Je voelt je daardoor overdag energiek, stabiel en bovendien ontspannen. En die drie zaken zorgen er op hun beurt weer voor dat je goed functioneert, waardoor je ’s avonds weer goed in slaap valt. Zie je het verband? Je dag beïnvloedt je nacht, en andersom.
Internationale Dag van de Slaap
Internationale Dag Van De Slaap

Hoog tijd voor Het Nieuwe Slapen op Internationale Dag van de Slaap

Wereld Slaapdag is een goed moment om Het Nieuwe Slapen te introduceren in jouw leven. Deze methode omvat drie pijlers die instant ontspanning en betere slaapkwaliteit gaan opleveren. Dus schone slaapster, waar wacht je nog op?

1 – Magnesium

Magnesium is een wondermiddeltje als het gaat om lekker slapen. Het zorgt er namelijk voor dat:

 • Je zenuwstelsel ontspant, waardoor je makkelijker in slaap valt
 • Er melatonine wordt aangemaakt, het slaaphormoon
 • Je bioritme goed gereguleerd wordt

Spray onze Sleep Well Spray (= 100% pure magnesiumolie) op je voeten, buik en liezen en masseer in. Het liefst een half uur voor het slapengaan.

2 – Investeer in een lichaamskussen

Een goed lichaamskussen zorgt voor betere slaapkwantiteit en -kwaliteit. Zo’n groot knuffelkussen geeft precies de nachtelijke steun die je nodig hebt. Fysiek en zelfs mentaal. Dat zit zo:

 • Door een knuffelende positie aan te nemen, wordt je gevoel van veiligheid en geborgenheid vergroot. Beide geven de ontspanning en overgave die je nodig hebt om in slaap te vallen.
 • Slapen op de zij is de meest populaire manier van slapen, maar kan desondanks lichamelijke klachten veroorzaken (aan rug, schouders, nek, heupen, bekken en knieën). Een lichaamskussen verlicht die vervelende pijnen waardoor je rustig kunt doorslapen en fris wakker wordt.
 • Slapen met een lichaamskussen zorgt ervoor dat je wervelkolom zijn natuurlijke positie behoudt gedurende de nacht. Dat is precies wat je wil, want een gedraaide wervelkolom zou wekprikkels naar de hersenen sturen, die jouw slaap verstoren. Een lichaamskussen corrigeert dat draaien waardoor jij ongestoord doorslaapt.

3 – Slaapmeditatie

Een geleide slaapmeditatie beoefenen – hoewel, beoefenen is een groot woord, want in feite lig je gewoon stil te luisteren – helpt je om langzaam in slaap dommelen. Dit is waarom een geleide meditatie zo krachtig kan zijn voor je nachtrust:

 • Je verplaatst de aandacht van je hoofd naar je lichaam; een belangrijke voorwaarde om (pieker)gedachtes stop te zetten en ontspanning toe te laten.

 • Stress is een slaapkiller. Vaker mediteren vermindert stress op lange termijn, maar kan ook een instant verlosser zijn als je wilt slapen. Slaapmeditaties bevatten vaak ademoefeningen of body scans, waardoor je stress direct afneemt.

 • Tijdens yoga nidra (slaapmeditatie) ga je naar een staat van diepe ontspanning. Deze toestand kalmeert het autonome zenuwstelsel en brengt bovendien het parasympatisch zenuwstelsel in een diepere rusttoestand.

Fijne Internationale Dag van de Slaap!

We hopen je op deze Internationale Dag van de Slaap te inspireren om deze – eenvoudig te integreren – tips toe te passen, zodat ook jij een goede slaper wordt.

Natuurlijk zijn er nog tal van anderen manieren op je nachtrust te verbeteren. Deze lees je bijvoorbeeld in dit artikel.

Wil je morgen al lekker knuffelend in slaap vallen? Klik dan hier!

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!