fbpx

Let op! Wij verzenden iedere woensdag & vrijdag.
bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
gratis verzending bij besteding vanaf 175,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke maat lichaamskussen moet ik kiezen?

Het lichaamskussen van Go For The Moon is er in twee maten, namelijk medium (155×40 cm) en large (155×50 cm). Beide zijn comfortabel en geven een uitstekende ondersteuning voor een goede nachtrust. Maar welke maat past het beste bij jou? In dit artikel geven we je een zo goed mogelijke beschrijving, zodat jij weet welke maat zijslaapkussen jouw nieuwe beste vriend wordt in bed.

De 6 voordelen van het lichaamskussen, ongeacht de maat:

 1. Door met het lichaamskussen te liggen, ontspant de wervelkolom waardoor je lekkerder ligt en beter zult (door)slapen. Een goede nachtrust is essentieel om fit wakker te worden en overdag goed te functioneren.
 2. Het lichaamskussen geeft ondersteuning aan nek, schouders, heupen, bekken en onderrug. Als je vaker klachten hebt, kan het kussen een uitkomst bieden!
 3. Wanneer je met het lichaamskussen op je zij slaapt, ligt de bovenste knie op het kussen. Je lichaam ligt daardoor recht en stabiel waardoor je gewrichten worden ontlast.
 4. Door het geborgen gevoel en knuffeleffect lig je beter en val je rustig in slaap.
 5. Voor zwangeren fungeert het lichaamskussen als een zwangerschapskussen. Eventuele pijn bij het liggen wordt verminderd, je ademhaling kan beter ontspannen en je hebt (zeker op je linkerzij!) minder last van maagzuur. Door de stabiele slaaphouding heb je minder last van je rug, heupen en bekken. Natuurlijk geeft het kussen ook hele fijne ondersteuning aan je groeiende buik.
 6. Goede nachtrust is essentieel, maar het oog wil ook wat! De lichaamskussens geven – zeker met de knappe kussenhoezen – een instant hotel sfeer aan jouw slaapkamerinterieur.

De kenmerken & voordelen van het MEDIUM lichaamskussen (155x40 cm)

Het medium kussen is de allemansvriend. Vooral als je nog niet gewend bent aan slapen met een lichaamskussen, is dit een goed begin! Het medium kussen geeft volledige, ergonomische ondersteuning aan jouw lichaam.  Nog een aantal punten om je op weg te helpen:

 • Voor mensen met smallere schouders (de meeste vrouwen) is maat M heel fijn, omdat je je bovenste arm er omheen kunt slaan. Dat geeft het ultieme knuffeleffect. Je kunt je er echt ‘omheen krullen’.
 • Maat M neemt de minste ruimte in beslag in bed. Fijn als je met een partner slaapt in een niet al te breed bed.
 • Maat M is breed genoeg om je knie óp het kussen te laten rusten, maar smal genoeg om ervoor te kiezen je been er overheen te leggen. Het is persoonlijk welke houding jouw voorkeur heeft natuurlijk.
Het LARGE kussen
medium lichaamskussen
Het MEDIUM kussen

De kenmerken & voordelen van het LARGE lichaamskussen (155x50 cm)

Het large lichaamskussen is jouw grote vriend als je het fijn vindt om wat meer oppervlak te hebben; om je arm en been OP te laten rusten. Dit grote slaapkussen is tevens – al zeggen we het zelf – het allermooiste hotel item op bed!

 • Bij maat L ligt je bovenste arm grotendeels op het kussen. Bij de meeste mensen althans. Als je het volume van het kussen iets vermindert, kun je je arm er ook omheen slaan.
 • Voor mensen met een breder postuur adviseren we maat L. Maar ook als je wat meer oppervlak prettig vindt*.
 • Maat L staat het allermooist als headboard op je bed. De ultieme hotel chique sfeer!
 • Maat L is eigenlijk een mega knuffel voor volwassenen die het ook heel goed doet als rugsteun (ook op de bank). Heerlijk om tegenaan te leunen tijdens een meditatie  of goed boek.

En de lengte van het lichaamskussen dan?

Beide kussens zijn 155 cm lang. Daarin heb je geen keuze, maar dat hoeft ook niet! Over jouw lichaamslengte en de lengte van het lichaamskussen hoef je niet na te denken. Je laat het kussen namelijk aansluiten op jouw hoofdkussen. De lengte van het lichaamskussen die je niet nodig hebt, schuif je naar het voeteneind van jouw matras.

*Het gaat vooral om de breedte van het lichaamskussen: 40 of 50 cm. Om te bepalen welke maat jij het prettigst vindt, test het dan eens met een (hoofd)kussen dat je al in huis hebt – met een zijde van 40 of 50 cm. Leg je arm en/of been erop en voel wat voor jou werkt. 

We krijgen wel eens de vraag wanneer we een lichaamskussen van 180 cm lang gaan aanbieden, voor mensen met een dito breed bed. Het antwoord is heel eerlijk: het kussen zou inderdaad mooi staan in de breedte als headboard, maar comfortabel zal het niet liggen. De meeste bedden zijn namelijk 2 meter lang. Als je met een kussen van 180 cm lang gaat slapen en daarbij ook nog een hoofdkussen kwijt moet, dan wordt het te krap en erg onpraktisch. Om je ’s nachts ook eens te kunnen omdraaien heb je met 155 cm lengte het perfecte kussen!

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!