fbpx

Wij verzenden iedere woe & vrij.
Bestellingen vóór 11u gaan nog mee.
Gratis verzending bij besteding vanaf 125,-

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mother Blessing: wat is het en hoe organiseer je een onvergetelijke ceremonie?

Zwangerschap is een van de meest bijzondere periodes in het leven van een vrouw. Het is een tijd van grote veranderingen en uitdagingen. Een Mother Blessing – of mama ceremonie – is een manier om deze periode en de moeder te eren, en om de toekomstige moeder te ondersteunen op haar reis. Dit oeroude ritueel wordt al eeuwenlang uitgevoerd en wordt ook in onze westerse wereld steeds populairder. Het is een mooi alternatief voor de babyshower, omdat het vooral om verbinding en een onvergetelijke ervaring gaat (in plaats van cadeautjes krijgen). In dit artikel lees je wat een Mother Blessing precies is en geven we je tips om er zelf eentje te organiseren.

Wat is een Mother Blessing?

Een Mother Blessing is een spiritueel ritueel dat de verbinding tussen vrouwen versterkt en de toekomstige moeder ondersteunt tijdens haar zwangerschap. Het is een feestelijke ceremonie waarbij vriendinnen, zussen, tantes en moeders bij elkaar komen om de toekomstige moeder te eren en te steunen. Tijdens de bijeenkomst komen verschillende symbolische handelingen aan bod, zoals het aanbieden van krachtvoorwerpen en het delen van persoonlijke verhalen en wensen voor de toekomstige moeder (hier gaan we dieper op in). Maar hoe je de mother blessing ook inricht: het gaat het erom dat de aanstaande moeder zich geliefd en ondersteund voelt, en dat het past bij wie zij is. Het is een intieme, persoonlijke gelegenheid waarbij de band tussen vrouwen wordt versterkt en de aanstaande moeder wordt geliefd en geëerd.

Hoe organiseer je een onvergetelijke Mother Blessing?

 1. Kies een datum en tijd: Kies een datum en tijd die werkt voor de toekomstige moeder en de genodigden. Het is belangrijk om voldoende tijd te plannen voor het ritueel zelf, maar ook voor het delen van voedsel en verhalen.
 2. Maak een gastenlijst: Nodig vrouwen uit die belangrijk zijn voor de toekomstige moeder, zoals haar zussen, vriendinnen, moeder en andere belangrijke vrouwen in haar leven.
 3. Zoek of creëer een fijne ruimte: Kies een locatie die geschikt is voor de ceremonie. Creëer een sfeervolle ruimte met kaarsen, bloemen, krachtvoorwerpen en andere symbolische elementen.
 4. Plan de ceremonie: Bedenk wat voor soort ceremonie je wilt houden. Dit kan een eenvoudige ceremonie zijn met zegeningen en wensen, of een uitgebreide ceremonie met meditatie, massage en muziek.
 5. Organiseer het eten en drinken: Het delen van eten en drinken kan een belangrijk element zijn tijdens de Mother Blessing. Je kunt een cateraar inschakelen of iedere gast vragen een gerecht mee te nemen.
 6. Maak het persoonlijk: Maak het ritueel persoonlijk door elke gast te vragen om iets mee te nemen dat symbool staat voor haar wens of zegen voor de toekomstige moeder. Dit kan bijvoorbeeld een kaars, een edelsteen of een persoonlijk briefje zijn.
 7. Sluit af met een zegen: Sluit het ritueel af met een zegen voor de toekomstige moeder en haar kind. Laat iedereen haar zegen uitspreken en leg deze vast in een gastenboek of op een andere manier. Maar wat voor zegen dan? Verderop in het artikel geven we voorbeelden.

mother blessing

Babyshower versus Mother Blessing

Een Mother Blessing is anders dan een babyshower. Bij een babyshower staan vaak de cadeaus voor de baby en lekker eten centraal. Bij een Mother Blessing wordt juist de mama to be in het zonnetje gezet. Als je van plan bent een Mother Blessing te organiseren voor een vriendin, zus, nicht of dochter, begin dan op tijd met de planning. Dit geeft je voldoende tijd om details uit te werken en gasten uit te nodigen. Je kunt ervoor kiezen om de toekomstige moeder te betrekken bij het plannen van het ritueel, zodat je haar wensen mee kunt nemen in de organisatie.

De invulling van de Mother Blessing met zegeningen, krachtvoorwerpen en symbolische elementen

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om een Mother Blessing vorm te geven, maar er een aantal elementen komen vaak terug. We geven je voorbeelden van zegeningen, krachtvoorwerpen en andere symboliek die je kunt toepassen tijdens de ceremonie.

Zegeningen

Het is belangrijk om de zegeningen af te stemmen op de moeder en haar situatie. Het kan ook mooi zijn om iedereen een persoonlijke zegen te laten schrijven voor de moeder. Dit kan een heel persoonlijke en intieme ervaring zijn tijdens de Mother Blessing. Een aantal voorbeelden om je op weg te helpen:

 • Ik ben sterk en krachtig, en ik vertrouw op mijn lichaam om een gezonde en veilige bevalling te hebben.
 • Mijn lichaam is een bron van leven en groei. Ik omarm de veranderingen en ben dankbaar voor het wonder van het creëren van nieuw leven.
 • Ik ben omringd door liefde en steun. Ik ontvang alle steun die ik nodig heb tijdens mijn zwangerschap en bevalling.
 • Elke dag groeit de band tussen mij en mijn baby sterker. Ik ben een liefdevolle en zorgzame moeder, zelfs voordat mijn baby geboren is.
 • Ik ben een bron van rust en vrede voor mijn baby. Mijn rustige energie omhult mijn baby en creëert een harmonieuze omgeving voor zijn/haar groei en ontwikkeling.

Krachtvoorwerpen

Tijdens een Mother Blessing worden vaak voorwerpen gebruikt en gegeven om de moeder kracht en steun te geven tijdens de bevalling en het moederschap. Onthoud dat het niet gaat om het hebben van veel krachtvoorwerpen, maar om de intentie en liefde die erachter zit. Het gaat erom dat iedereen samenkomt om de moeder te steunen en te vieren in deze bijzondere fase van haar leven. Dit zijn een aantal voorbeelden:

 • Geboortestenen: een geboortesteen van die past bij de maand waarin de baby wordt geboren. Deze stenen zijn bedoeld om de moeder kracht te geven tijdens de bevalling en om te dragen tijdens het moederschap. In dit artikel lees je meer over geboortestenen!
 • Sjaals of doeken: sjaals en doeken worden gebruikt om de moeder te omhullen en haar te beschermen tijdens de bevalling. Na de bevalling zijn ze ook ideaal te gebruiken als draagdoek voor de baby!
 • Gebedskralen of mala’s: gebedskralen of mala’s worden gebruikt om te mediteren. Ze geven kracht en bescherming. Geef ze aan de mommy to be om te gebruiken tijdens de bevalling en in het moederschap.
 • Aromatherapie: essentiële oliën helpen om te kalmeren en te ontspannen. Ze kunnen worden gebruikt tijdens de bevalling, en ook thuis een handje helpen om te ontspannen bij stressvolle momenten.
 • Symbolische sieraden: symbolische sieraden, zoals een ketting met een maan- of sterrenhanger, bieden de moeder kracht en bescherming tijdens de bevalling en in het moederschap.
Mother Blessing

Symbolische elementen

Het gebruik van symbolische elementen kan de Mother Blessing een diepere laag geven en kan verbinding creëren tussen de moeder, haar baby en haar ‘community’. We geven je wat inspiratie:

 • Kaarsen symboliseren dat er licht en liefde wordt gebracht in de ruimte. Zet jouw mommy to be letterlijk in het licht!
 • Bloemen staan voor groei, vernieuwing en schoonheid. Gebruik ze om de ruimte te vullen met de geur en kleur van de natuur.
 • Eten is een belangrijk onderdeel van elke viering, dus ook de Mother Blessing. Naast dat het natuurlijk gaat om genieten, kan het eten symbool staan voor overvloed en vruchtbaarheid.
 • Meditatie- en visualisatieoefeningen helpen de aanstaande moeder ontspannen en zich te concentreren op een positieve bevalling. De oefeningen kunnen ook helpen om de band tussen baby en moeder op te bouwen.
 • Verhalen en gedichten inspireren en verbinden. Gebruik ze om de moeder kracht en moed te geven voor de bevalling en het moederschap.

We wensen je een bijzondere en gezegende Mother Blessing!

PS. Wil je de aanstaande moeder toch een cadeautje geven? Doe haar een levenslang plezier met onze Body Pillow! Deze ondersteunt voor én na de zwangerschap haar eigen lichaam en dat van de baby. Je leest hier meer over waarom de Body Pillow zo fijn is als zwangerschapskussen.

Intro tekst

Titel

Tekst

Sarah H
Sarah H
Ik had nog nooit een suncatcher gezien, dus dit was extra bijzonder.
Lees verder
Ik kreeg de Regenboogkristal cadeau van een vriendin in een moeilijke periode. Ik had nog nooit een suncatcher gezien, dus dit was extra bijzonder. De kleuren en het licht die de kristal creëert als de zon er doorheen schijnt, zijn echt geweldig. Het maakt me echt even vrolijk. Nu heb ik er zelf een aantal gekocht om cadeau te geven aan anderen. Perfect voor iedere gelegenheid en wanneer je iemand positiviteit en licht gunt! 🙂

Titel

Tekst

Titel

Tekst

Tekst

De waardering van www.goforthemoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 83 reviews.

Verzending vanaf woensdag 27 dec

Vanwege de feestdagen wordt jouw bestelling woensdag 27 december verzonden. 

Dank voor je geduld en geniet van de kerst!